18 Şubat 2014 Salı

DMS A.Ş. ile SAMGAZ Arasında Teknoloji Geliştirme ve Uygulamada İşbirliği

DMS A.Ş. ile SAMGAZ, doğalgaz sektörünün işletme ve altyapı problemlerinde hızlı ve güvenli çözümler için teknoloji geliştirme ve uygulamasında işbirliği kararı aldı. Yeni yılın ilk günlerinde SAMGAZ yetkilileri tarafından DMS’ye gerçekleştirilen ziyarette güvenli doğalgaz dağıtımına yönelik en son teknoloji  ürünü kontrol sistemlerinin yanı sıra yeni yüzyılın teknolojisi olan kompozit tamir sistemleri de DMS A.Ş. tarafından tanıtıldı.
Çeliğe eşdeğer sağlamlıkta ve güçlü teknoloji harikası Strong Tamir Kitleri'ni dağıtım hatlarında ortaya çıkabilecek hasarlarda hızlı, güvenli ve ekonomik tamirler yapmak üzere geliştirdiklerini söyleyen DMS A.Ş. Yönetim Kurulu başkanı Sıddık Tunçtan, demo için hazırlanan düzenekte ürünlerin uygulamalarına bizzat katılarak bilgi alan SAMGAZ heyetinin ziyaretinden memnun kaldıklarını ifade etti.

Samsun ve civarında 114,825 aboneye doğalgaz dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyleyen SAMGAZ yetkilisi Mustafa Hayri Özdemir Amerika ve Avrupa doğalgaz sektörlerindeki firmaların kullandığı en son teknolojileri DMS A.Ş.'nin çabalarıyla Türkiye'de de kullanabildiklerini belirterek DMS ile çözüm ortağı olmaktan memnunluk duyduklarını söyledi. Dağıtım bölgelerinde halkın can ve mal güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu belirten Mustafa Hayri Özdemir; 'Ölümcül kaza, yangın, patlama ve hasarların olmaması için kontrol ve denetimlerde kullandığımız cihazların hata vermeyecek en iyi teknolojilerde olmasına dikkat ediyoruz. Bu sorumluluğu paylaşmak adına çözüm ortağı olarak seçtiğimiz DMS A.Ş. ile sürekli koordineli çalışarak sorunları hızlı ve zamanında giderebiliyoruz' dedi.
DMS A.Ş.'nin acil boru tamirleri için hazırladığı boru tamir kitlerinin tanıtımına katılan SAMGAZ yetkilileri demo uygulamalarını bizzat yaparak ürünleri değerlendirdi. Tamir kitlerinin kullanım kolaylığı ve hızlı çözüm üretmelerinden memnun kalan SAMGAZ yetkilileri, sektörde acil durumlardan kaynaklanan iş ve zaman kayıplarının bu ürünler sayesinde önlenebileceğini ifade etti.

SAMGAZ heyeti üyelerinin DMS Yönetim Kurulu Başkanı Sıddık Tunçtan ile yaptıkları görüşmede, geçtiğimiz 2013 yılının kritiği de yapılarak sektörün sorunlarıyla ilgili konuların yanı sıra yeni gelişmeler de değerlendirildi ve gelecek yıllardan beklentiler, ikili ilişkilerin başarılı ve sağlam temeller üzerinde devamlılığı hakkındaki görüşler de dile getirildi.
İki gün süren görüşmelerde DMS'nin, Türkiye mümessili olduğu Sensit Technologies’in gaz kaçağı tespit dedektörlerinin yanı sıra DMS’nin yeni ürünü olan STrong Products Boru Tamir Kitleri'nin de tanıtımı uygulamalı olarak yapıldı. SAMGAZ Yetkilisi Mustafa Hayri Özdemir önceden hazırlanmış düzenek üzerinde tamir uygulaması yaptı. Düzenekteki boru üzerinde suni olarak oluşturulan 4 mm çapındaki deliği 4 bar basınç altında Strong Wrap Tamir Bandı ile tamir ederek kaçağı durduran Mustafa Hayri Özdemir tamir kitlerine tam puan verdi. Strong Wrap Tamir Bandı ile 4 bar basınç altında 4 mm çapındaki bir delik üzerindeki kaçağı durduran heyet yetkilileri tamiratı başarılı bir şekilde tamamladı. Tamirattan hemen sonra gaz basıncı 6-7 bar basınca çıkarıldığında da kaçağın kesildiği ve devam etmediği de ayrıca teyit edildi. Strong Pipe Repair Kitleri yardımıyla yapılan bu tamir sistemiyle 1 saat sonra 10 bar basınca, 3-4 gün sonra 30 bar basınca kadar çıkılabiliyor. Kaçağın olmadığı çelik borularda 1 parmak borudan 48 inç boruya kadar boru güçlendirme ve kaçağın kapatılması uygulamalı olarak yapılabiliyor.

Strong Pipe RepairKit, acil durumlarda 5-6 bar basınç altında da uygulama imkânı olan fiberglas malzemeye epoksi reçine emdirilmiş acil tamir bandajıdır. Suyla aktive edilerek uygulanan özel reçineli cam fiber malzeme, uygulamadan sonra kuruduğunda çelikten daha dayanıklı bir duruma geliyor. Her türlü çelik ve metal borununtamirinde rahatlıkla kullanılabiliyor. Yarım parmak borudan birkaç metre çapında boru ebatlarına kadar tamir ve güçlendirme amaçlı olarak uygulama yapılabiliyor.

SAMGAZ yetkilileri STrong Products Tamir Kitleri'nin yanı sıra Sensit Tecnologies’in PMD Gaz Algılama Sistemi'nin test ve değerlendirmesini de yaptı. PMD Gaz Dedektörü'nün monte edildiği araçla deneme sürüşü yapılarak cihazın araç üzerinde çalışma performansı ve bilhassa yerleşim bölgelerindeki doğalgaz boru sisteminin üzerindeki cadde, sokak gibi alanlarda metan gazını algılama hızı uygulamalı olarak test edildi.


0 yorum:

Yorum Gönder