28 Şubat 2014 Cuma

Strong Wrap cam fiber su ile aktive olan tamir bandajı

Cam fiber ve karbon fiber katkılar ile güçlendirilmiş kompozitler, korozyona dayanıklı olmaları yanında çok hafif ve oldukça güçlüdürler. Kompozitler çok ağır yüklenme ve yıpranma şartlarına dayanıklı olduklarından dolayı ilk bulunduğu zamanlarda uzay araçları, yarış arabalarının iskeleti, uçakların kanat ve gövdeleri,  askeri zırhların yapımı gibi alanlarda uygulama imkanı bulmuşlardır. DMS DIŞ TİCARET A.Ş. direkt olarak kompozit tabanlı epoksi reçineli cam fiber elyaf dokulu tamir ve güçlendime bantlarını son kullanıcıya aracı firmalar olmaksızın en uygun fiyatlar ile şu anda direk ithal etmektedir.

Cam fiber malzeme neme ve yüksek kimyasal dirence sahip olan bir malzemedir. Epoksi reçine ile doyurulan fiber malzeme uygulama sonrası sertleştiğinde, çelikten 3-4 kat daha sağlam bir yapı ortaya çıkmaktadır. Boruda gerek iç gerekse dış sebepler nedeni ile korozyon ve et kaybı oluştuğunda uygun ebatlarda temin edilecek Strong-Wrap boru üzerine kat kat sarılarak eskisinden daha güçlü bir boru elde edilebilmektedir. Boru içerisinden geçecek olan basınç büyüklüğüne göre sarım sayısı ilgili standartlarda bulunan mühendislik hesapları yapılarak hesaplanmaktadır. DMS DIŞTİCARET  yetkililerine hangi boru çapında, ne kadar et kaybı olduğu bildirilecek olursa gerekli sarım sayıları ilgili ASME PCC-2 standardı kapsamında matematiksel hesaplar yapılarak son kullanıcıya gerekli sarım sayıları iletilecektir. Epoksi reçine cam fibere doku üzerine emdirilmiş olarak kullanıma hazır ürün paketleri içerisinde muhafaza edilmektedir. Paket açılmadığı ve serin bir ortamda muhafaza edildiğinde ürün tazeliğini ve kullanılabilirliğini 2 sene korumaktadır. Paket açılarak strong-wrap su ile hemen aktive edilerek kolayca kullanılabilir. Kullanım için sadece birkaç bardak suyun yeterli olması bir diğer yönden kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Bu ürünün birçok sektörde kullanılabilecek şekilde yaygınlaşması sadece borutamiri için değil acil olarak kaynak noktası kopan iki demir bu sargı ile bağlandığında istenilen mukavemeti  sağlayacaktır.  Bulunulan konum itibari ile o anda kaynak yapılmasının mümkün olmadığı yerlerde de bu malzeme gerekli ihtiyacı hemen karşılayacaktır.
Cam fiber malzeme gerekenden çok daha ağır şartlarda uygulama yapılacağı zaman karbon fiber esaslı kompozit malzemeler ile de desteklenerek dayanımı çok daha fazla artırılarak da kullanılabilir. Strong-wrap ürünü boru yüzeyine %50 bindirme yapılarak kat kat sarıldığında yüzeyi tamamen kapladığından dolayı ve dış ortamdaki havada bulunan oksijenle boru arasındaki direk teması tamamen keseceğinden dolayı korozyonu engellemek içinde rahatlıkla kullanılabilir. Su, çamur ve asit gibi ortamların içerisinde bulunan borular çok çabuk korozyona uğrayabileceği için bu yerlerde önlem ve koruma amaçlı olarak da Strong-wrap ürününün kullanılması özellikle tavsiye edilir.

Bu ürün sadece borular için değil köprü ayaklarının korozyondan korunması, bina kolonlarının güçlendirilmesi veya boruların estetik olarak farklı ve temiz görünmesi istenilen her yerde de kullanılabilir. Beyaz renk en fazla kullanılan renk olmasına rağmen kullanıcıların farklı renkleri talep etme isteği göz önünde bulundurularak mavi, siyah, beyaz, sarı gibi renk seçenekleri ile küçük ebatlarda olan kitler temin şu anda temin edilebilmektedir.  

0 yorum:

Yorum Gönder