12 Ağustos 2014 Salı

Hafriyatçıların Kabusu; Sürpriz Kazalar Son Bulacak

Hafriyatçıların Kabusu, Sürpriz Kazalar Son Bulacak; DMS’DEN ALTYAPI ŞEBEKELERİNE TEKNOLOJİK TAKİP

Hafriyatçıların korkulu rüyası olan yer altı servis kanalları bilhassa doğalgaz boruları artık yeni teknolojik cihazlarla kolay ve hızlı bir şekilde tespit edilebilecek. DMS Doğalgaz ABD’li çözüm ortağından ithal ettiği bu son derece kullanışlı ve gelişmiş teknolojiye sahip cihazların tanıtımlarına başladı.
Günümüzde doğalgaz kullanımının hızla artması sonucu sokak,cadde,park kaldırım ve benzeri yaşam alanlarının altından geçen doğalgaz boru hatlarının kazı çalışmaları esnasında maruz kalabileceği tehlikeleri ortadan kaldıracak teknolojilerin arayışına giren DMS Dış Ticaret A.Ş. ABD’li Sensit Technologies firmasının son olarak geliştirdiği Ultra Trac APL ve Ultra Trac MJL konum belirleyici cihazlarını Türkiye’ye getirdi.
Tanım faaliyetlerine öncelikle doğal gaz firmalarından başlayan DMS firması yetkilileri kazı ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren herkese son derece gerekli olan bu cihazların hafriyat çalışmalarına büyük bir rahatlama getireceğini iddia ettiler.
DMS Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu başkanı Sıddık Tunçtan “Hafriyatçılar kazı çalışmalarında bir çok sürprizlerle karşı karşıyadır.Yanlış bir noktaya vurulacak kepçe çok ağır maddi zararlara hatta can kayıplarına neden olabilir.Maalesef doğalgaz boru şebekelerinin işaretlenmesinde birçok eksiklikler olduğu gibi yer altındaki boruların konumlarının belirlenmesinde kullanılan teknolojiler ihtiyaca tam cevap veremiyordu.Biz yine ABD’li bir firmadan son derece yenilikçi tasarımlarda işaretleme araç gereçleri de piyasaya sunduğumuz gibi en son teknoloji ürünü konum belirleme cihazlarını da sektöre sunmaktan gurur duyuyoruz”dedi.
Akustik teknolojisi ile işlevini gören bu cihazlar hem kolay bir kullanım sunuyor hem de hiçbir işaretle belirtilmemiş yer altı kanal ve borularını birkaç saniye içerisinde konumunu belirliyor.Radyo sinyalleri ile çalışan konumbelirleyici cihazların işini görmesi için yer altındaki boru ve kanalların çıkış veya giriş kısımlarının erişilebilir olması gerekirken Ultra Trac APL cihazı sadece tahminle seçilen alanın altındaki tüm boru ve kanalları birkaç saniyede tespit ediyor.
Ultra Trac MJL cihazı ise boru hatları veya kanalların üzerindeki gömülü metal kapak ve metal vana gibi servis amaçlı parçalarını çok kısa bir sürede hassas bir şekilde buluyor.


Not: görseller asağıda yer almaktadır. DMS Doğalgaz A.Ş. Logosu haberlerimizde  yer alsın.

0 yorum:

Yorum Gönder